sobota 28. února 2009

Co ještě nevíte o sexu?

1. Průměrný mužský orgasmus trvá šest vteřin, u žen je to třiadvacet vteřin.
2. Existují dva typy penisů. První se při erekci zvětšuje a prodlužuje. Druhý typ je potom velký po většinu času a při erekci se už nijak výrazně neprodlužuje. První typ penisu má 79 % mužů, druhý typ potom 21 %.
3. Průměrný pohlavní styk trvá mužům 2 minuty a 50 sekund, zatímco ženy potřebují k vyvrcholení 5 minut a 30 sekund.
4. Sex je nejlepší kosmetikou. Při sexu ženské tělo produkuje dvojnásobek hormonů estrogenů, které pomáhají udržovat vlasy lesklé a pokožku jemnější.
Desetiletá irská studie sledující tisícovku mužů středního věku prokázala, že pravidelný sex prodlužuje život. Muži stejného zdravotního stavu a věku mající častěji orgasmy se dožívali vyššího věku a méně často je postihla předčasná smrt.
5. Při pocení během sexu se čistí kožní póry, snižuje se riziko rozvoje dermatitidy a pleť se rozjasňuje.
6. Sex zlepšuje citlivost našich smyslů, zvláště čichu. Po orgasmu se do těla vyloučí velké množství hormonu prolaktinu, který podpoří vývojnových olfaktorických buněk v mozku.
7. Při pravidelném sexu klesá rovněž hladina cholesterolu v krvi a upravuje se poměr špatného a dobrého cholesterolu.
8. Při sexu se uvolňují do těla estrogeny, které chrání ženské srdce a z dlouhodobého hlediska mohou být také prevencí alzheimerovy choroby a osteoporózy. Zatímco testosteron zase posiluje kosti a svaly.
9. Sex posiluje srdce, ale působí blahodárně především na krevní oběh, posiluje cirkulaci v mozku.
10. Sexuální aktivity snižují riziko nachlazení a onemocnění chřipkou. Dva pohlavní styky týdně zvýší hladinu immunoglobulinu A v těle o třicet procent, dojde tak k posílení imunity.
11. Sex posiluje schopnost ovládat močový měchýř. Při pohlavním styku dochází k posilování svalů pánevního dna, které ovládají průtok moči.
12. Orgasmus působí také jako výborný lék na nespavost. Mohou za to opět hormony, které se při něm vyloučí do těla a uspí ho.
13. Sex je prevencí rakoviny! Vysoká frekvence ejakulace a sexuální aktivity snižuje riziko onemocnění rakovinou prostaty ve vyšším věku. Při dvaceti ejakulacích měsíčně se sníží hrozba o 14 procent, při vyšší měsíční frekvenci ejakulace pak až o 33 procent.

Žádné komentáře:

Okomentovat